top of page

Dronning Sonja Opera konkurranse

Visuell identitet / skoleprosjekt

Type prosjekt

Gruppeprosjekt

m/ Louise Marie Hansen 

UngFritid

Digital prototyping / skoleprosjekt

Tverrfaglig gruppeprosjekt

m/ Veronica Sæther og Thor Magnus Vathne

 

Type prosjekt                     

Semester                  

Våren 2023

Verktøy

Adobe illustrator

Figma

Adobe After Effects

forsidebilde.png

Korfattet brief

Tietoevry Create driver for øyeblikket nettstedet ungfritid.no og ser potensial for å forbedre brukervennligheten. Gruppen skal gjennomføre en fullstendig evaluering av nettstedet (inkludert, men ikke begrenset til WCAG), og komme med potensielle skisser for forbedring gjennom en designprosess. Gruppen skal foreta en UX-evaluering av ungfritid.no og utforme en prototype med gruppens designforslag basert på funnene tidligere i prosessen. 

Om løsningen

Nettsiden til Ungfritid har blitt redesignet med fokus på universell utforming for å skape en mer engasjerende og brukervennlig opplevelse. Som en del av redesignet har nettsiden også fått en ny visuell profil med nye farger, skrifttyper og ikoner som bidrar til å skape et mer lekent uttrykk, som var ønsket av målgruppen. I tillegg har nye funksjoner blitt introdusert for å øke brukeropplevelsen, inkludert bruk av mikrointeraksjoner. Navigasjonen er nå mer intuitiv som gjør det enklere å finne blant annet informasjon, registrere seg og oppdage nye aktiviteter. Den endelige løsningen har resultert i en forbedret brukeropplevelse og nettsiden er nå tilrettelagt for å være responsiv på enheter som mobiltelefoner og PC.

Desktop

Ikoner

Utvalg av prosess

Vi lagde et sitemap for ha en visuell representasjon over nettsiden. Vi ville at mye skulle være tilgjengelig for brukeren på hjemmesiden med en gang de besøker ungfritid.no, uten behov for å måtte søke og lete rundt slik som det er på den opprinnelige nettsiden. Derfor er de mest essensielle kategoriene innenfor ungfritid.no sitt bruksområde vist øverst.

Mid-fi prototype av mobilversjonen. 

bottom of page